Ontdek het schiereiland van Giens vanaf onze camping in Hyères

Het trefwoord op camping Olbia is « Rust ».

Welkom op onze camping voor een ontspannende vakantie zonder animaties of entertainment.

Er zijn echter volop activiteiten die u kunt doen, zodat u zich op een actieve manier kunt ontspannen en een beschermd natuurgebied kunt ontdekken in het hartje van het Middellandse zeegebied.

Port de la Madrague

GIENS NUTTIGE INFORMATIE

  • Elke dinsdag wordt er een markt gehouden
  • De haven van la Madrague : visverkoop elke ochtend
  • Boualam plein (in het centrum van Giens) : panoramisch uitzicht op het schiereiland

Hyères les Palmiers

Tijdens uw verblijf op onze camping kunt u het centrum van Hyères bezoeken met als vertrekpunt Place Massillon. Wandel naar de parken van Castel Sainte Clair en Saint Bernard. De Villa Noailles is een uitzonderlijke plek van modernisme en mode in Hyères.

Eindig uw tocht met de ruïnes van het kasteel. Een wandeltocht door de rijke geschiedenis van de stad met uitzonderlijke uitzichtspunten.

Het wandelpad van de Douaniers, het kustpad

Het kustpad is een niet te missen wandeltocht in Hyères. Wandelliefhebbers kunnen het pad rond het eiland lopen langs de zee, de steile kliffen en de weggetjes die door dennenbomen worden omgeven. In het westen vertrekt op 100 meter van de camping een wandelroute naar de pointe des Chevaliers.

Deze sportieve wandelroute door een beschermd natuurpark leidt u naar het meest ongerepte natuurgebied van het schiereiland. Kreken met turkooisblauw water, overhellende dennenbomen, steile kliffen… ongerepte landschappen die u een duik laten nemen in het hart van de natuur..

De Îles d’Or (Gouden Eilanden)

DE PAREL PORQUEROLLES

Op 7 km van de camping ligt de pier voor de boot die naar het eiland Porquerolles vertrekt. Ontdek de afwisselende landschappen te voet of met de fiets.

In het noorden liggen de prachtige witte zandstranden en is het water turquoise blauw. Breng vooral een bezoek aan de stranden van Notre Dame en Argent, het zijn de mooiste stranden van het eiland.

In het zuiden steken de steile kliffen en de vuurtoren hoog uit boven een glinsterende zee. In het hart van het eiland Porquerolles ligt het dorp en het fort van Saint Agathe. Het fort biedt een prachtig uitzicht op de eilanden en de baai van Hyères.

Informatie en kaartverkoop: klik op onderstaande knop.

HET ONGEREPTE PORT CROS

Pak de boot naar Port Cros, het meest geheimzinnige van de drie eilanden en een paradijs voor natuurliefhebbers. Zodra u aankomt, wordt u onmiddellijk betoverd door de charme van het eiland… Een haventje dat in de schaduw van palmbomen ligt en 35 kilometer aan uitgestippelde wandelpaden!

Het botanische pad: een onderwater paradijs met tandbaarzen, zeealen en koralen,… Port Cros is een uniek onderwaternatuurpark : dus vergeet vooral uw snorkelspullen niet!

HET MYSTERIEUZE LE LEVANT

Le Levant is een bekend gebied voor naturisme, maar ook aangeklede bezoekers zijn van harte welkom.